fan klubb

Meta

Spør Dr Zhivago

Spør doktoren om absolutt alt. Anonymitet garantert! Jeg vil svare på alle henvendelser, uansett hva det skulle gjelde. Psykisk, fysisk, samliv, puberteten, reiligion eller hva du nå lurer på. Jeg er godt kvalifisert og har gjennomført både valpekurs og generell oppdragelse, så dine interesser er godt ivaretatt! OBS: Diskresjon ingen selvfølge!
Svar blir publisert under skjema.

Det har vært en del spam her i det siste, og spamfilteret og ting jeg ikke forstår bøller opp skjemaet her. Til dette er fikset kan dere sende spørsmål til wenaes @ vikarsentralen.no

Doktor Zhivago svarer 07.08.09

I dag har vi fått et spørsmål fra en bekymret katteier med katteproblemer. Nå skal det innrømmes at jeg har litt rasefordommer i den retningen, men det ville ALDRI påvirke min profesjonelle tilnærming til delikate saker som må løses her. For jeg er her for dere! Alle sammen! Bortsett fra de jeg ikke liker. Men de kan sende penger. Eller tørrfisk.

Spørsmål: Kjære Doktor Zhivago! Det er svært påkrevet med absolutt diskresjon!  Saken er at jeg for snart 3 år siden gikk til anskaffelse av et søtt lite nøste av en katt. Legger ved et bilde av han slik at du har noe å gå ut fra. Bildet er tatt da han var sånn rundt 3/4 år, altså et søtt lite nøste i mine øyne.  Han er forresten ikke like søt lenger. Og det er der hunden ligger begravet! Det har vist seg at han har endret seg forbausende fort fra å være et yndig og bedårende pelsnøste med store øyne og sjarmerende ustøe føtter til å bli en grakatt av dimensjoner!  Hva anbefaler doktoren? Fullstendig nøttefjerning? Eller bør jeg gå til anskaffelse av en tispe? På forhånd takk for hjelpen! Vennlig hilsen Anne-Sophie.

Doktoren svarer: Dette er delikate saker som tas opp. For hvem har vel lyst å bli fratatt manndommen sin? Eller å fratvinge noen den? Nei, DET er galskap det! Og det kommer aldri noe bra ut av uvettig nøtting. Da kommer bare alle de andre hannkattene i nabolaget og gir han bank og saftige omganger med ikke helt stueren guttekos. Greit for noen, men han stakkaren hadde jo ikke fått noe ut av det selv, siden ha da ville vært, ja, nøttet. Så FY! Vask munnen din med klorin for å si slikt. (Forøvrig ikke anbefalt i noen av legebøkene jeg har lest.)

Det første jeg hadde gjort var å sette meg ned og snakket med katten. Har du hørt hva han tenker? Tatt hensyn til hans behov? Du vet, gutter er gutter, og ganske mange av oss er håpløse gutter. Kanskje han bare rett og slett føler at han er så spesielt godt genetisk materiale at han er forpliktet til å føre genene videre? Om ikke det virker syns jeg at du kanskje godt kan skaffe en tispe. Vil anbefale en med godt jaktinstinkt, så er nok kattepinen over og ut ganske fort. Alternativt kan du skaffe en kjette, slik at han får dekket sine behov. Men da må du nok høre på remjing hele natten, pluss at du for enkelte av oss vil fremstå som litt av en bordellmamma. Ikke at det nødvendigvis er noe gale i det. Her har vi ingen fordommer!

Men uansett, som avslutning, vil jeg si: Ingen nøtting uten å bruke nøtten! Det er sikkert bare et kjemisk/psykologisk problem. La meg gjerne høre hva du faller ned på, og hvordan det fungerer for dere.

Doktor Zhivago svarer 21.04.09

Et noe spesielt spørsmål denne gangen. Først trodde jeg det var en spøk, men om det ikke er en spøk fortjener det et svar. Det er sikkert folk som faktisk lurer på dette uansett. Og om de leser denne siden istedet for å sjekke med fastlegen sin, så trenger de i alle fall svar :) (Jeg har redigert vekk de værste skrivefeilene).

Spørsmål: Hei , jeg er en jente på 13 år .Som fik mensen da hun var 10 år ,, : D men jeg lure på så mye MENSEN! 1. Offer gjør det sååå vondt ?? 2. offer blir jeg så sur 3. offer blo ? VOKSE ..noen ganger når jeg skal legge meg ,, har jeg så vondt i puppene mine : ”’( det gjør så vondt ,, så jeg masere di litt får å se om det hjelper .. SKOLE . dey værste jeg vet når jeg er på skolen er hvis jeg har mensen ., det er så vondt .å jeg er en jente å har en kjæreste som jeg elsker .men jeg er jente skjøl å jeg har en dame lærer som jeg vil snakke med men klarer det ikke ., pluss hun er sån man kan snakke med men klarer det ikke ? hjelp vil snakke med deg !plusss det er utrolig vanseklig å konsentrere seg på skolen . siden jeg har ADHD i tilegg .. å jeg er urolig inn i meg noen ganger ., Det er utrolig vondt får meg når jeg har det sån ..å Hvis jeg har mensen i tilegg er det en så utrolig dorlig daaa åhhhh. HJELP.

Det første jeg syns du skal gjøre er å snakke med foreldrene dine. Tro det eller ei, de var og 13 år en gang, og ønsker sikkert mer enn alt at du skal gå gjennom puberteten trygg på deg selv og det som skjer med kroppen din. Om du syns det er ubehagelig å snakke med foreldrene dine, eller de ikke er tilstede for det, så syns jeg du skal snakke med Røde Kors sin tjeneste for barn og unge. Der kan du være helt anonym, og det er helt gratis å ringe. Og fra mobiltelefon. Du kan spørre om hva du vil og de har åpent mellom klokken 14 og 20 mandag til fredag. Det som er fint med å snakke med noen slik, er at da kan du spørre om hva de mener om det er noe som virker rart eller uforståelig. Du kan også snakke med sykesøster på skolen du går på. Hun har og taushetsplikt, akkurat som de på Røde Kors. Lykke til, og si gjerne hvordan det går.

Doktor Zhivago svarer 20.04.09

Spørsmål: Käre bror! Jag har ett problem du kanske kan hjälpa mig med. Min matte har underliga saker för sig när vi ska åka bil. Förut har hon alltid lyft in mig i bilen, först framänden och sen baken, det har fungerat jättebra tycker jag. Men nu kryper hon in själv först och lurar mig med godis så jag måste gå in SJÄLV, har du hört på maken? Du kanske vet vad jag ska göra så hon lyfter in mig igen, jag tycker det var lättast så.
James

Dette er et ømt tema. Og jeg er ikke sikker på at du vil like alle svarene. Først og fremst må jeg bare si at din mor her viser sleipe, utspekulerte og heldigvis for deg lite flatterende bilder av seg selv oppe i hodet mitt. Ligger hun inne i bilen og prøver å lokke en prins med en liten godis? Mennesker er noe spesielle til tider! Selv har jeg blitt tvunget med trussler om lynnedslag og bytterett på valper til å gå inn i bilen selv fra vi var 4 måneder gamle. Da sa mor stop! Møkkamor! Så nå når jeg ser at de lukker opp bakluken på bilen springer jeg alt jeg kan i en annen retning. Hihi. Det er veldig effektivt. Og ekstremt morro når far løper etter. Har fått et par fine turer på den måten der! Helt til han tar meg igjen da…. surpompen. Da skal han være så pedagogisk så “Det hjelper ikke stikke av vet du lille venn…. hvem skal mate deg om du kommer bort… har du ikke lyst at mor og far skal være stolte av deg?” og en hel del annet tullball som går inn det øret og rikosjerer rett ut igjen samme veien. Hadde klart meg helt utmerket på egenhånd kun ved hjelp av min uimotståelige sjarme og maskuline utstråling! Prøv det brorsan, hjelper i alle fall på humøret ditt!

Ellers er det en helt innlysende ting som slår meg når jeg leser spørsmålet ditt. Du skal bli konge! Og hun jobber jo helt klart i hoffet ditt. Ellers hadde hun jo ikke jobbet og slavet for deg hele dagen. Så det er vel bare naturlig, for ikke så selvfølgelig, at hun løfter deg inn i bilen? En prins skal etter min mening bæres på gullstol, og om hun ikke gidder det så er å løfte deg inn i bilen det minste hun kan gjøre syns jeg. Stå på krava!!! Og la meg få vite hvordan det går :)
Doktor Zhivago svarer 14.02.2009:

Spørsmål fra leser:Hvilket ben er det å foretrekke å løfte i situasjoner der ben må løftes, høyre eller venstre? Hilsen Obskur, http://obskur.net

Det er mangt et spørsmål man skal måttet ta stilling til. Hvilket ben kommer faktisk an på hvor mange ben du har. Ett, to, fire? Du har desverre glemt å gi meg den vitale informasjonen jeg trenger for å kunne definere ditt antall. Men i og med at de fleste på internettet er hårløse menneskeaper vil jeg regne deg for det samme. Og da min venn, da blir det interessant! Personlig føler jeg at det er veldig situasjonsbetinget hvilken fot som bør løftes først. Eller om man bør løfte i det hele tatt. Skal du tisse? Som menneske ville jeg prøvd å plante begge beina godt i jorden om jeg var deg, mens som hannhund ville jeg løftet den baklabben som var nærmest treet/lyktestolpen/naboen (her må det og sies at jeg er så ung at jeg ennå tisser som en jente. Rett ned i sittende og flau som pokker). Er du i båt? Løft den som gjør at du ikke faller over ripen! Er du skikkelig drita full og skal hjem? Løft hva som helst bare du går fremover før noen tar deg med til onkel for å sove. Ser poenget? Skikkelig situasjonsbetinget alt sammen. Så mitt råd er egentlig å la primalinstinktene styre om det ikke gjelder tissing, da velger man om mulig naboen! Lykke til, dette vil du klare :)

Doktor Zhivago svarer 13.02.2009:
Spørsmål fra leser: har gått på marevane i 8 mnd 7.5mg har i det siste fått det meget vanskelig går og er søvnig hele dagen. Helsa mi er meget bra og økonomi alt er 100 % tar jeg ikke marevane er jeg våken hele natten blitt avhengig. Hva skal jeg gjøre for å fungere normalt ????? Hilsen ROLF
Dette skal man ikke kimse av. Pappaen min har akkurat samme problemet nemlig, og når han ikke har sovd på noen dager er han ikke til å være i hus med. Irritabel og lett antennelig. Huff. Men jeg må og innrømme at jeg sov i timen vi lærte om marevane på legestudiet. Eneste jeg vet om marevane er at det er et vannreservoar i Mozambique. Imovane derimot er det mest utbredte sovemiddel, eller mer korrekt innsovningsmiddel som er i bruk her på berget. Og om man blir avhengig eller ikke tror mitt hode beror vel så mye på psykisk avhengighet som fysisk. Uansett: Fortvil ikke. Det finnes en kur.
Lysterapi, gjerne kombinert med en hormonbehandling med medikamentet Melatonin, er en metode som fungerer veldig bra for pappa. Melatonin er et hormon som kroppen selv utskiller for å nå søvntopper, og lyset hjelper deg å komme inn i en rytme. Oppsøk en søvnspesialist og denne vil nok gi deg et program å følge for å oppnå ønsket søvnmønster. Jeg kan blandt annet nevne Bergen søvnsenter som er veldig flinke. Men almennlegen din kan nok henvende deg til ditt nærmeste senter. Lykke til, alle fortjener god søvn! Mens du venter på en time kan du kose deg med innlegget mitt: Lysterapi.

Doktor Zhivago svarer:
I dag har det og kommet inn et spørsmål til doktoren fra leserne. Jeg får en del av disse, men har hittil valgt å la de passere i stillhet. Men siden det tydeligvis er et generelt problem der ute, så får jeg vel ta tak i det. Det er nok en gang en anonym som spør, og denne gangen har jeg mer forståelse enn noen gang for ønsket om å ikke ville bli identifisert av mennesker på gaten, familie eller de høyere makter. Her går vi.
Spørsmål: gyfa iuwr pnlfhk arkm afmhgtw tepmvrgb wyipnle.
Først og fremst må jeg bare si at dette går langt utover mitt kompetanse område. Du har tydeligvis så store problemer at det er umulig å hjelpe deg. Hva du egentlig prøver å utrykke, måten du gjør det på, samt formidlingsevne er under en hver kritikk! Jeg anbefaler at du umiddelbart søker kontakt med andre mennesker, hamstere, hunder eller hva som er dine artsfrender, og bare prøver å observere deres adferd frem til du klarer å noenlunde etterligne den. Deretter kan du oppsøke hjelp når du klarer å etterligne det som forventes av deg, på en noenlunde skapelig måte. Du har min dypeste sympati, og jeg ønsker deg lykke til! La meg gjerne høre hvordan det går med deg i fremtiden.

Dr Zhivago svarer:
Spørsmål fra leser: Eg driver med slanking, og sliter med å finne på lure ting og spise. Bør jeg derfor melde meg inn i vektklubb.no?Hilsen Slankild
Det er mye som kan gjøres for å bli slankere. Personlig finner jeg det veldig effektivt å kaste opp et par dager. Bare spis noen bedervete hestepærer på gaten, så blir du kvalm, og all mat virker uinteressant. Ellers kan du og prøve å miste noen tenner, slik at du blir øm og god i munnen, og tygging fremstår som direkte smertefullt. Akkurat vektklubb.no har jeg liten erfaring med, men generelt er det en god ide å menge seg med andre mennesker, både for konkurranse og inspirasjon. Jeg kan og anbefale en skikkelig vekt som måler før og etter doturer, sjekk det ut her: Ei skitvekt? Om du trenger litt inspirasjon kan jeg anbefale bloggen til Onkel Arild. Lykke til videre, din feite slask ;O)

Dr Zhivago svarer:
Hei. Har litt ulike problemer, og har søkt på lommelegen.no. Hver gang jeg er der og leter får jeg flere nye diagnoser. Er dette vanlig, bør jeg oppsøke hjelp, kan du hjelpe? hilsen Usikker.

Det første som slår meg hos deg er: Ja, du har ulike problemer! Du søker på nettsteder for å lete etter symptomer som kan bekrefte at du faktisk har disse problemene. Og det er en kjent sak at om man leter etter noe gale, så finner man mer. Nå skal ikke jeg si at du ikke har fysiske problemer før jeg får sett nærmere på deg selv, men før dataen din tar blodprøver bør du kontakte virkeligheten når det kommer til sykdom. Til siste delen av spørsmålet ditt: Ja, dette er vanlig. Ja, du bør oppsøke hjelp. Ja, jeg har allerede hjelpt deg! Ta deg sammen Gisle!